Tarihçe

Bölümümüz, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na bağlı olarak 2002 yılında açılmıştır.

2015 yılında, Bakanlar Kurulu Kararı ile Spor Bilimleri Fakültesi olarak kuruluş süreci tamamlanmıştır. Fakültemiz, 2018 yılında 7141 sayılı Kanun çerçevesinde Sakarya Üniversitesinden ayrılarak kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesine aktarılmıştır. Ancak eğitim ve öğretime aynı kampüste devam etmektedir.

Rekreasyon bölüm ve programlarından mezun olanlar, "Rekreasyon Uzmanı" unvanı alacaklar. Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokul/Fakültelerinin Rekreasyon bölümleri, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlıklarına bağlı öğrenci kulupleri, Milli Eğitim Kurumları, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatları, Gençlik Merkezleri, Özel Kurum ve Kuruluşlar, Yerel Yönetimler, Spor Turizm Sektörü, Sportif Animasyon, Park ve Rekreasyon alanlarında çalışabilecekler.

İş tanımları ise, her yaş ve düzeyde, hareket,oyun ve spora dayalı serbest zaman etkinlik hizmetlerinin sunulması ve hizmetleridir.